Enten man liker det eller ikke så er nok Allehelgensaften, eller Halloween, også kommet for å bli her i Norge. Ungene snakker om det og gleder seg i lang tid til å kle seg ut og gå «knask eller knep». Unngå stresset med å skaffe kostyme i siste liten.

85 dager igjen til jul: Planlegg Halloween. Legg en plan for dagen og legg inn en påminnelse i kalenderen om når du vil skaffe til veie kostyme. Snop kommer alltid på tilbud i ukene før så det kan du vente litt med, men skriv det på handlelista.

Butikkene starter tidlig med salg av effekter og kostymer, men i fjor var de kostymene ungene ønsket seg mest allerede utsolgt noen dager etter at de kom i butikken. Du kan selvfølgelig sy selv, men det tar også tid. Jeg har flere ganger kjøpt kostymer på eBay. Det tar ofte en del tid i posten og man må være obs på tollgrensa, men der kan du finne mye fint og kanskje noe annet enn det «alle andre» har. Hvis du tenker litt forbi Halloween så kommer også karneval i Februar. Kanskje kan barna bruke samme kostyme da så sparer du både tid og penger. Etter Halloween og etter karnevalssesongen selger ofte butikkene og nettbutikkene ut kostymer og effekter til reduserte priser. Da kan du gjøre et kupp til neste karneval eller Halloween.

Vi forsøkte i mange år å unngå Halloween. Det var ikke en tradisjon noen av oss har vokst opp med. Så lenge ungene bare gikk i barnehagen klarte vi stort sett å unngå temaet i huset og vi slukket utelyset, noe som visstnok skal bety at man ikke ønsker besøk. Da eldstemann begynte på skolen, eller kanskje var det siste året på barnehagen (andre kompiser har jo eldre søsken), begynte invitasjonene til Halloween-party å komme. Noen foreldre står sikkert imot presset, men vi ga etter. If you can’t beat them, join them. Ungene fikk kostymer (de samme som de hadde brukt / skulle bruke på karneval) og fikk gå på knask eller knep-runde. Vi pyntet trappa og kjøpte snop. Nå bor vi slik til at det var ikke mange som kom på døra og de som kom var både høflige og fint utkledd. Ungene elsker det og vi aksepterer at slik er det bare. Så i stedet for å lukke øynene til det ikke lenger er noen vei utenom, i håp om at det magisk skal forsvinne, og ender opp på butikken dagen før for å kjøpe alt for dyre kostymer fra et utplukket utvalg, sørger vi for å være klare i god tid.

Facebook Kommentarer