89 dager igjen til jul - FryserenI forbindelse med jula er det mye mat som skal ha plass i fryseren, både i forkant og etterkant. De fleste av oss har allerede mye mat i fryseren og mangler kanskje litt oversikt over hva som finnes der. Med 89 dager igjen til jul er det på tide å få orden i fryseren.

  1. Start med å ta alt ut av fryseren, avis den og gi det en grundig vask. Hvis du setter maten ut for å holde den kald, så velt en vaskebalje over eller putt den i en plastkasse slik at ingen fugler og dyr kommer til.
  2. Gå over og kast det som ikke lenger er brukbart. Ikke se deg blind på datoen. Mye mat er fint brukbar selv om datoen har gått ut.
  3. Plasser ting i (firkantede) bokser. De er lettere å plassere, det er enklere å holde matvarer fra samme kategori samlet og det er enklere å ta dem ut og vaske boksene enn å måtte vaske fryseren.
  4. Lag deg en plan for middager og andre måltider fremover ut fra hva du allerede har i fryseren og som bør brukes opp.
  5. Gjør en avtale med deg selv om å ikke kjøpe mer mat for å ha i fryseren før du har fått kontroll på og brukt opp det meste av det du har i fryseren nå. Unntaket er mat du vet at du bruker mye av og som kommer på tilbud.
  6. Merk alle matvarer du fryser ned med dato.
Facebook Kommentarer