96 dager igjen til jul: Lag en gaveliste. Når du har en plan for hvem du skal handle til og for hvor mye kan du allerede nå begynne innkjøpene hvis du kommer over noe som passer. 

Lag en liste over alle du har tenkt å gi gave til. Se på julebudsjettet hvor mye du har satt av til gaver og fordel summen på de som står på lista. Dersom pengene ikke strekker til må du prioritere. Ikke la deg friste til å øke summen i budsjettet dersom du ikke vet at du har råd til det. Kan du finne rimeligere gaver? Må du gi gaver til alle som står på lista?

Det kan fort bli mange på gavelista. Søsken får ektefeller og barn og det samme gjør barndomsvenner. Den lille gaven som vi utvekslet på ungdomsskolen er plutselig blitt til 4-5. Det er ikke lett å være den som foreslår å droppe gavene eller kjøpe rimeligere gaver, men det er mye enklere å gjøre en avtale om at man dropper gaver nå når det er en god stund igjen til jul enn like før julaften. Det skal være hyggelig å gi gaver, men ikke dersom man vet at man ikke har råd. Kanskje kan dere avtale å gjøre noe hyggelig sammen i stedet?

Ved å starte tidlig er det enklere å finne bra gaver som ikke koster for mye. Utvalget blir mindre ettersom det nærmer seg jul og tidspresset kan gjøre at man ender opp med dyrere gaver enn man har tenkt. Skal du bestille gaver fra utlandet kan det også ta litt tid før du mottar dem.

Be om å få gaven pakket inn i butikken så slipper du det senere (hvis du ikke er av dem som virkelig elsker å sitte med innpakking) og husk gavelapp så du ikke glemmer hvem den er til. Sjekk postens frister for sending av pakker, særlig til utlandet, så pakken kommer frem til mottaker i tide.

Facebook Kommentarer