Dagens utfordring #5 Julegaver
Jeg elsker både å gi og få gaver. Men gaver betyr mer ting inn i huset.

Dagens utfordring er å ta en gjennomgang av det dere har fått til jul.

  • Har du fått gavekort? Legg inn en påminnelse i kalenderen en liten stund før det går ut på dato slik at du er sikker på at du ikke glemmer å bruke det opp før det utløper. Skriv gjerne i kalenderen hvor du har lagt gavekortet.
  • Har du fått noe med bruksanvisning og ekstra skruer eller ledninger? Putt bruksanvisningen sammen med ekstradelene i en pose så har du det samlet. Når du senere kvitter deg med gjenstanden, kan du også kvitte deg med ekstradelene. Trenger du bruksanvisningen i det hele tatt eller kan du laste den ned fra hjemmesiden til produsenten og lagre den digitalt?
  • Brett sammen all emballasje og resirkuler det. Få det ut med en gang. Husk at glanset papir og bånd skal i restavfall (med unntak av noen få kommuner).
  • Har du fått noe nytt og bedre av noe du har fra før? Kvitt deg med den gamle. Du kommer sannsynligvis ikke til å få bruk for den. Én inn, én ut.
  • Har ungene fått nye klær eller utstyr så husk å merk det slik at de ikke blir borte i barnehagen, på trening eller på skolen.
  • Har du fått i gave noe ungene har laget så sørg for å skrive navn og årstall på. Man tror man alltid vil huske hvem som har laget hva, men min erfaring er at jeg glemmer etter en stund.
  • Har du fått noe du ikke trenger, som ikke passer eller som du rett og slett ikke liker? Forsøk å bytte det. Hvis du ikke får byttet det og du ikke kan bruke det eller liker det, så kvitt deg med det. Mye at det vi har av overflødige ting er gaver som vi ikke får oss til å kvitte oss med i frykt for å såre den vi fikk det av. Men gaver skal bringe glede og du får ingen glede av akkurat denne selv om du fortsatt kan sette pris på tanken bak og personen som har gitt den til deg.
Facebook Kommentarer