Dagens utfordring #47: Sysett og lappekurv

Hull eller løse knapper oppdages oftest mens klærne brettes og ofte er det mer uoverkommelig å finne frem sysaker enn å gjøre jobben. Og så blir plagget liggende i påvente av reparasjon. Et lite sysett lett tilgjengelig øker sannsynligheten for at hullet blir lappet med en gang. Dagens utfordring: Skaff eller lag et sysett til vaskerommet og et system for klær som skal repareres.

Et slik lett tilgjengelig sysett vil løse de fleste småjobber, men av og til er jobben for stor eller tiden for knapp til å gjøre noe med det der og da. Samle alt som ligger og venter på å bli reparert på et sted, men mitt tips er at det ikke bare legges i en haug på benken eller oppå vaskemaskinen. Det vil tiltrekke mer rot så putt det i en kurv, boks eller pose som er merket. Det minsker risikoen for at andre ting havner sammen med det som trenger reparasjon. Da er det også lettere å ta det med dit reparasjonen skal foregå senere. Og vær helt ærlig med deg selv: Kommer alt som ligger i kurven til å bli reparert eller kommer det til å bli liggende til poden har vokst fra det som en stadig kilde til dårlig samvittighet? I såfall er det bedre å sende det til resirkulering først som sist.

2016-01-04 21.30.13.jpgJeg har laget et sysett med nålepute av et gammelt Norgesglass, men det kan være et kjøpt, hjemmelaget eller arvet sysett så lenge det får jobben gjort. Små sysett kan kjøpes mange steder, bl.a. IKEA, Nille, håndarbeidsforretninger m. fl. eller det kan lages på mange måter. Inspirasjon kan du finne på Pinterest. I mitt sysett har jeg noen trådsneller i de fargene som brukes oftest (svart, hvitt og noen blå), en liten saks, noen nåler, knappenåler, sikkerhetsnåler og et fingerbøl.

Facebook Kommentarer