Dagens utfordring #46: Skittentøy

 

Dagens utfordring er å finne et system for skittentøyet. Finn et system som fungerer i din familie og for den plassen du har til rådighet. Og sørg for at alle i huset kjenner systemet og følger det.

2016-01-03 19.56.51 (Small)Tidligere var «systemet» her i huset én stor skittentøysdunk for alle klær. For noen kan systemet fungere, men ikke for oss. Med fem morgenfugler, to store og tre små, genereres det mengder av klesvask. Hver gang det skulle vaskes ble dunken tømt på gulvet før den ble sortert etter hva som kunne vaskes sammen. Haugene ble gjerne liggende på gulvet en stund før de som ikke hadde rukket vask ble puttet tilbake i dunken. Så var det ny runde med å sortere klærne igjen før neste runde. På den måten ble de samme klærne håndtert mange ganger. Nå bruker vi IKEA sine TRONES skap. Hver boks er merket med type vask. Det gjør det lett for alle å sortere sitt tøy. De bygger ikke mye ut i rommet og en boks rommer akkurat en vask. Perfekt for oss. Nå blir hvert plagg sortert bare én gang og for å sette på en vask er det bare å tømme en boks rett i maskinen.

Det finnes utallige system for sortering av klesvask og hvor finsortert man vil ha det er både en preferanse og kommer an på plassen. Mange sorterer i evt tre kurver, hvitt og farget og spesialvask. Noen har skittentøysdunker på hvert rom. Hus og familier er forskjellige.

Halvrent tøy

Lag også et system for de klærne som er brukt, men ikke skitne. Ofte kan disse bli puttet i skittentøyet for å «rydde» dem unna. Det skaper merarbeid. Ha et eget sted til slike klær, for eksempel en kurv til hver eller heng dem tilbake i skapet.

Facebook Kommentarer