100-dager-igjen-til-julDet blir jul selv om det ikke er rent og ryddig i skap og skuffer. Allikevel bruker mange av oss masse tid på å rydde og vaske i dagene og ukene før jul. For noen av oss er julen en slags deadline å jobbe mot. Selv om det er en flott høstdag utenfor og julen virker langt unna så vet jeg at tiden flyr. Plutselig er det jul. Da vil jeg slippe så mye som mulig av siste-liten-stresset.

De neste 100 dagene skal alle få en liten rolle i å forberede familien og huset til jul.

Julen er en populær tid å reise bort. Jo lenger du venter med å kjøpe billetter, jo dyrere og vanskeligere å finne billetter som passer blir det. Gaver kjøpt i siste liten blir ofte dyrere enn vi har tenkt. Populære juleshow er ofte utsolgt når julestemningen siger på og du kommer på at kanskje det hadde vært hyggelig. Skal du gi bort bilder til jul eller ordne julekort? Det er vanskelig å finne pensko og svarte penbukser i riktig størrelse til ungene på lille julaften eller luciaantrekk 12. desember.  Får du besøk og må grave fram gjesterommet før julen kommer? Ofte er også julen en deadline for prosjekter på jobb og det forventes at det legges ned ekstra innsats der også.

For hvert minutt som brukes på planlegging, spares mange minutter i utførelsen. En plan gir sjelefred når du tømmer hodet ut på en liste. Sett deg ned noen minutter og tenk gjennom julen. Skal dere bort eller får dere besøk? Er det noe dere har lyst til å skaffe billetter til? Med en plan blir forhåpentligvis både julen og førjulstiden mindre stressende og hyggeligere for hele familien. Bonusen kan være tid til spontane førjulsaktiviteter.

Facebook Kommentarer