Å få orden på hjemmet har også en positiv effekt på andre områder i livet, som familieliv, økonomi og jobb. Definer hva du vil, prioriter utifra det. Vi lever alle forskjellige liv. Det som er riktig og passer for en person eller i en familie kan være helt feil for en annen.

Rydding handler om å innrette seg slik at omgivelsene gjenspeiler den du er og hva som er viktig for deg, samt å organisere ting på en logisk og effektiv måte slik at det er lett å fortsette å ha orden og oversikt.

En av de enkleste, og vanskeligste, måtene å leve et mer organisert liv på er å ha mindre ting. Jo mindre du har, jo lettere er det å få organisert og holde orden.»Decluttering» er et begrep som brukes om å bli kvitt rot. «Clutter» betyr rot, virvar, uorden, overfylt. De fleste av oss eier for mange ting og det er ofte for mange unødvendige eiendeler som skaper rotet.

Det sies at for mye og for lite forderver alt. Målet er ikke å lage et minimalistisk hjem. For det er nettopp alle de morsomme og personlige tingene som gjør huset til et hjem. Vi må bare finne den rette balansen.
Alt har sin plass og alt har sin tid. Hjemmet ditt og livet ditt ble ikke rotete og kaotisk i en fei og det vil derfor heller ikke finnes noen magisk oppskrift som vil skape orden i en fei. Men ved å gjøre litt hver dag kommer du langt. Spis elefanten en bit av gangen og følg dagens utfordring.

Facebook Kommentarer