Første runde med «The 30-Days Minimalism Game» ble fullført i mai. Utfordringen skal vare i 30 dager og går ut på å kvitte seg med én ting på dag 1, 2 ting på dag 2, 3 ting på dag 3, osv. til 30 ting på dag 30, totalt 465 ting. Det er ingenting som sier at du må starte på den første dagen i måneden, men jeg startet 1. mai og siden mai har 31 dager ble det 31 dager og totalt 496+ gjenstander som forlot huset. Så hvordan gikk egentlig det her?

De første dagene var enkle, men det føltes litt som at jeg ikke kom skikkelig i gang med å rydde ut bare noen få ting. Etter hvert som flere gjenstander skulle ryddes ut merket jeg at jeg ble veldig opptatt av at det skulle tilhøre samme kategori, og det var flere dager der jeg «sparte» tingene til en dag de passet inn i riktig antall eller droppet det fordi det ikke var mange nok. Det var helt sikkert ikke meningen.

Det jeg opplevde som den største utfordringen var ikke å bestemme meg for at jeg var ferdig med tingene, men å faktisk få dem ut av huset på en skikkelig måte. Laget noen «regler» for meg selv ved oppstart av prosjektet og hadde klar esker for loppemarked og salg. Loppemarkedsting ble puttet i esker, tapet igjen og er klar til neste loppemarked. Vi er heldige som har flere foreninger her som har loppis flere ganger i året. De kan faktisk hente også, men jeg vet at de har litt lite lagringsplass og jeg har i allefall ikke tidligere plukket ut igjen noe fra loppiskasser så de står på stabburet klar til neste loppemarked. De tingene som var ren kast/resirkulering var lettest og ble tatt ut av huset samme dag. Salg er vel der det jeg har opplevd som mest krevende og der jeg har «syndet» mest. Bestemte meg for at annonsen måtte ut samme dag og at tingene måtte være solgt innen månedsslutt. Det holdt en stund og har fått solgt en del og regner dem inn i mitt #selge100, men har noen ting i selges-eska som ikke er lagt ut. Det er ikke så mange dyre ting så det blir også til loppemarkedet.

Det var en artig øvelse og det er ikke umulig at jeg tar en runde til om en stund. Det blir ikke denne måneden for i juni er prosjektet «spis tom fryseren».

Facebook Kommentarer