Dagens utfordring Aviser

Før ungene kom var det rolige morgener med en kopp kaffe og dagens avis. Den ble lest i sin helhet inkludert reklamen. Noen lørdagsmorgener kunne jeg til og med møte på avisbudet i trappeoppgangen på vei hjem fra byen og kunne lese dagens nyheter før jeg gikk til sengs. I dag får jeg stort sett nyhetene mine på nett eller radio siden hverdagen ikke lenger tillater en uforstyrret morgenstund. Aviser er for det meste ferskvare. Dagens utfordring er å gå gjennom avisene.

Samle alle avisene i huset på ett sted. Har du lest dem? Da kan du resirkulere dem. Har du ikke lest dem? Vær ærlig med deg selv: Kommer du til å lese dem? Aviser kan tilhøre kategorien «skyldbetynget rot». Vi ønsker å være den personen som leser aviser og holder oss oppdatert på alt som står der. Uleste aviser blir dermed en kilde til dårlig samvittighet. Resirkuler alle du ikke kommer til å lese. Dersom du ser at de fleste avisene er ulest er det kanskje på tide å si opp abonnementet? Da sparer du penger og miljøet. Evt. kan du ordne deg med et digitalt abonnement. Da er det enklere å lese nyhetene på farten. Aviser har også instikkreklame som bidrar til mer rot og du kan ende opp med å kjøpe mer du ikke trenger. Denne reklamen kan du heller ikke reservere deg mot slik som du kan med annen reklame. Gjør det til en vane å putte all reklamen som følger med avisa rett i papirinnsamlingen med det samme du henter avisa eller så fort du har lest den.

Lag deg et system for aviser som skal leses. Du kan også sette deg en frist for hvor gamle uleste aviser får lov til å bli før du kvitter deg med dem ulest. Er det noe i rutinene dine du kan og vil endre på slik at du får lest mer?

Facebook Kommentarer