Dagens utfordring Blader og magasiner

Det er deilig å krype opp i godstolen med godt lesestoff. Enten det er blader du leser for underholdning eller for å holde deg oppdatert faglig vil de fleste av oss oppleve at vi ikke rekker å lese alt. Vi håper at vi en dag skal komme ajour, mens bladene hoper seg opp, gir dårlig samvittighet og skaper rot rundt oss.

Dagens utfordring er å gjennomgå alle blader og magasiner. Samle alt du har av blader og magasiner på ett sted. Kvitt deg med de du ikke ønsker å beholde og sorter resten. Tenk gjennom hvorfor du ønsker å beholde dem. Leser du dem igjen? Er det én eller et fåtall artikler i bladet som gjør at du har beholdt det kan du rive ut artikkelen og ta vare på den. Finn et godt system for de du bestemmer deg for å beholde. Du kan fore eksempel scanne dem, putte dem i en ringperm eller arkivboks.

Tips:

  • Leser du bladene i det hele tatt eller abonnerer du av gammel vane?  Dersom du kan droppe noen abonnement sparer du penger og du sparer også huset for rot. I tillegg er det en miljøgevinst.
  • Putt noen blader i veska, eller riv ut de artiklene du ikke har lest enda, så har du dem med deg og kan lese litt hvis du får litt tid mens du venter på bussen, står i kø eller er med poden på trening.
  • Lag en regel av at du kvitter deg med forrige nummer når det kommer et nytt i posten. Kanskje svigermor eller en venninne kan ha glede av det?
  • Finnes det et elektronisk abonnement slik at du ikke lenger behøver å abonnere på papirutgaven?
  • Noen frisører, legesenter, tannleger og andre med venterom tar gjerne imot pent brukte blader.
  • På hytta eller setra er det koselig å bla gjennom gamle blader. Selv om du leste dem i påska i fjor kan de være til glede under årets påske. Kanskje kan du bytte ut noen av de som ligger der?

Av og til har jeg falt for fristelsen til å abonnere på et dameblad. Ofte kommer tilbudet med en mer eller mindre nyttig velkomstgave. Enda en ting til å fylle opp hjemmet.  Blader er dyre å kjøpe og vanligvis inneholder de, for min del, mer reklame enn interessante artikler. Reklamen er der for å friste deg til å kjøpe ting du sannsynligvis ikke trenger. Når du også eliminerer de artiklene du ikke er interessert i, sitter du igjen med om lag en tredjedel av et magasin som du har betalt gode penger for. Og så tviler jeg på det er veldig mye i den tredjedelen som du ikke kunne ha funnet gratis på internett. Men av og til er det deilig å kunne sette seg ned på en god kopp kaffe og et blad som ikke krever så mye av deg. Og så er det noe med det å holde i et fysisk blad som du ikke får helt den samme opplevelsen ved å lese det samme på telefonen eller et nettbrett. Hvis de gir deg glede og du synes det er verdt pengene så er et abonnement tingen for deg, hvis de hoper seg opp og du får dårlig samvittighet av alt du ikke rekker å lese, eller om du som meg blir skuffet over innholdet når bladet kommer i posten, bør du vurdere å si opp abonnementet.

Facebook Kommentarer