Dagens utfordring Kjøkkenbenken

Kjøkkenbenken blir lett en magnet for alt som ikke har noe fast tilholdssted. Dagens utfordring er å rydde opp på kjøkkenbenken.

Tøm kjøkkenbenken for alt som står på den og vask over den. Sett bare tilbake det du vet at du bruker hver dag. Fruktfatet, knivene og kaffetrakteren kanskje? Alt det andre sorterer du og tar en gjennomgang av. Hvor mye har du plass til på benken? Ser det tomt ut? Eller er det ikke plass til fruktfatet i det hele tatt?

Hvorfor er benken en magnet for rot?

Finn ut hvorfor ting blir lagt på benken? Er det fordi du ikke har plass noe annet sted på kjøkkenet? Kanskje du kan flytte pinnekjøttkjelen ned i kjelleren og bruke den plassen? Er det posten som ikke har noe sted å være? Skolepapirer? Pynt som alltid har stått der? Liker du pynten fortsatt? Kvitt deg med alt du ikke lenger har bruk for og legg ting der de skal være.

Utnytt plassen bedre
Har du lite benkeplass kan det være en idé å få ting bort fra benken og opp på veggen. Det finnes magnetlister til kniver som tar mindre plass enn en knivblokk og tørkerullen kan henges på veggen eller på innsiden av ei skapdør. Bruker du microbølgeovnen så ofte at du kan forsvare at den tar så mye av den verdifulle benkeplassen? Vi har rett og slett flyttet den ut i spiskammeret siden vi bare bruker den en gang i blant til å tine kjøttdeig til taco’n.

Facebook Kommentarer