Dagens utfordring Pass

Vet du når passet ditt går ut?Vinterferien står snart for døra og om ikke lenge er det påskeferie og sommerferie. Akkurat nå er det vel ikke så mange som skal ut å reise, men køene til passkontoret kan bli lange når det igjen går an å reise. 

Dagens utfordring er å sjekke utløpsdato for pass, reiseforsikring og europeisk helsetrygdkort (EØS-kort). Legg inn en påminnelse i kalenderen i god tid før utløpsdato så kan du unngå høysesongen på passkontoret og slipper du stresset med å skaffe dem i siste liten.

Pass
PassOm sommeren og før alle store ferier er det ofte lange køer på passkontoret og det er en fordel hvis du kan unngå disse tidene. Politiet tilbyr timebestilling for pass flere steder og du kan bestille tid opptil en måned i forveien. Husk fullmaktskjema fra den andre forelderen hvis du skal søke om pass til ungene. Mer info om å søke pass.

For voksne varer passet i 10 år, men for de minste barna bare i 2 år. Legg inn en påminnelse i kalenderen i god tid før utløpsdato for hvert pass.

Fargekode passene med et klistremerke, en binders eller en bit elektrikertape så vet du hvilke pass som tilhører hvert familiemedlem uten at du behøver å åpne dem.

Reiseforsikring
Sjekk hva du har av reiseforsikring og hva den dekker. For noen kredittkort følger det med reiseforsikring hvis du betaler minst halve reisen med kredittkort. Sørg for å ha et forsikringsbevis eller last ned forsikringskortet til mobilen.

EØS-kort til reiser i EØS-land eller Sveits
Sjekk gyldighetsdato på ditt og familiens «EØS-kort». Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til dekning av nødvendig helsehjelp i et annet EØS-land på samme vilkår som oppholdslandets egne statsborgere. Kortet bør du ha med deg dersom du skal oppholde deg midlertidig i et annet EØS-land eller i Sveits. Bestill Europeisk helsetrydkort til deg og familien dersom de har utløpt. Kortet er normalt gyldig i 3 år. Legg inn en påminnelse i kalenderen i god tid før de utløper så du rekker å skaffe nye i tide.

Facebook Kommentarer