Hvor ofte leter du etter nøklene til bilen, huset eller kontoret?

Dagens utfordring er å samle alle nøkler og lage et system for dem.

Nøkler du bruker hver dag
Ofte blir nøklene slengt fra seg på det første og beste stedet rett etter at man kommer inn døra. Se for deg at du kommer hjem og lag en fast plass til nøklene som du bruker hver dag der det er mest naturlig. Det kan være en krok på veggen eller innsiden av garderobedøra, en skuff, et skap, en bolle eller et fast sted i håndveska. Men tenk også på sikkerheten. Hvis ytterdøra står ulåst er det veldig lett for uvedkommende å raske med seg nøklene til bilen hvis de er synlige. Av samme grunn bør de heller ikke være synlige utenfra.

Ta en kikk på nøkkelknippet ditt. Bruker du alle nøklene som henger på det? Trenger du å ha med alle hver dag? Har du vurdert å skaffe en kodelås?

Nøkler du bruker av og til
Nøkler du ikke bruker hver dag behøver ikke å henge på samme sted som de du bruker hver dag. Det kan være nøkkelen til hytta, skiboksen, sykkelen og alle ekstranøklene. Merk dem godt hvis det ikke er åpenbart hva de passer til. Det finnes mange typer nøkkelskap og kroker tilpasset nøkler. Ellers kan du lage ditt eget. Heng opp et bilde med hengsler slik at det kan svinge ut som en dør. I hulrommet bak bildet kan du henge nøkler.

Nøkler du ikke vet hva passer til
De fleste jeg vet om har nøkler de ikke aner hva passer til. Men det er litt skummelt å kaste dem i tilfelle de er viktige. Kvitt deg med de du er helt sikker på at du ikke kommer til å få bruk for og samle resten på ett sted. Tre dem på en nøkkelring, legg dem i en konvolutt eller en eske og merk esken med dato. Sett deg en frist for hvor lenge du skal beholde dem før det er trygt å kvitte seg med dem.

Facebook Kommentarer