Dagens utfordring: Middagsplan

Å komme hjem fra jobb med sultne unger og kort tid til en i familien skal videre på møte eller trening er ikke det beste tidspunktet for å begynne å lete i fryser og skap etter inspirasjon til middag.

Dagens utfordring er å lage en rutine for middagsplanlegging og en plan for den første perioden.

Nå har du gått gjennom kjøleskapet, fryseren og tørrmaten og fått en oversikt over hva dere allerede har i huset. Sett deg ned med kalenderen og en handleliste og legg en plan for hva dere skal ha til middag fremover. Du bestemmer selv hvor langt fram i tid du vil planlegge. Alt du mangler skriver du på handlelista. Legg inn en avtale i kalenderen for når du skal sette deg ned neste gang og planlegge videre middager. Ta gjerne med ungene. De spiser ofte bedre hvis de får være med å bestemme noe av maten.

Ved å ha en plan for hva du skal ha til middag kan du handle inn for en lenger periode om gangen og du slipper å dra så ofte på butikken. Du sparer tid på færre turer i butikken og du sparer penger ved å vite hva du har slik at du kan bruke det opp og slipper å kaste det. En handleliste hjelper deg å huske alt du trenger slik at du slipper den ekstra turen på butikken. Hver gang du er på butikken øker sannsynligheten for at du kjøper noe du ikke har tenkt. Impulskjøp som koster deg ekstra penger. En plan bidrar også til at du spiser mer variert.

Det finnes også mange ferdige forslag til ukemenyer på nett, f.eks TRINEs MATblogg.

 

5-ukers middagsplan
Vår 5-ukers middagsplan
Facebook Kommentarer