I en hektisk hverdag kan det være lett å glemme avtaler og gjøremål. En kalender gjør livet enklere og vi pleier å si at dersom det ikke står i kalenderen, så skjer det ikke. Men kalenderen på kjøkkenveggen er ikke tilgjengelig når du ikke er hjemme, hjemme oppdager du at du har glemt filofaxen på jobb og så har du glemt å overføre en avtale fra filofaxen til kjøkkenkalenderen. Jepp, kaos!

Vår løsning er en digital kalender og vi bruker Google kalender. Mannen og jeg har hver vår og deler med hverandre. Ungene er enda for små til å ha sine egne kalendere så de legges inn i min. Jobbmøter ligger i kalenderen på jobb og denne er synket opp mot mobilen sammen med Google kalender, men mannen ser ikke denne. Jeg har lite kalenderfestet jobbrelaterte utenom vanlig arbeidstid slik at det ville bare blitt ekstra støy for han. Alt som får betydning for han, f.eks. møter utover arbeidstid eller reiser, blir lagt til i den private kalenderen. Det funker for oss.

Noen føler at de ikke får til en digital kalender og det tar evigheter å få lagt inn en avtale som så magisk forsvinner. Dersom det er tilfelle bør du kanskje vurdere å beholde kjøkkenkalenderen eller filofaxen hvis det fungerer bedre for deg.

Dagens utfordring er å ordne deg med en kalender. Om du velger en digital, en filofax eller veggkalenderer opp til deg, men ha én hovedkalender som du har gode rutiner for å oppdatere.

  • Start med å legge inn alle fødselsdager og viktige merkedager.
  • Finn frem årsplaner fra skole og barnehage og legg inn plandagene.
  • Legg inn alle faste avtaler som treninger og faste møter.
  • Hver gang du får årsplan, månedsplan eller ukeplan fra fritidsaktiviteter, skole og barnehage legger du inn turer, karneval og andre ting du må huske i kalenderen.
  • Legg til kontaktinfo og annen nyttig info når du legger inn avtaler så kan du kvitte deg med papiret og du har telefonnummeret lett tilgjengelig dersom du får behov for å endre avtalen.
  • Legg inn en påminnelse i god tid før utløpsdato for pass, medlemsskap og gavekort.

Tips: Flere kommuner, bl.a. Trondheim, Trømsø, Bærum, har barnehage- og skoleruta i Google kalender slik at du kan få ferier og plandager rett inn i kalenderen.  Da slipper du overraskelsen på ukeplanen som deles ut på mandag der det står «minner om plandag på torsdag».

Facebook Kommentarer