Landingssonen, stedet der du lander når du kommer hjem. Hjem for nøkler, solbriller, ryggsekker, gymtøy, yttertøy, sko, post og alt annet som trenger et hjem med det samme du kommer inn døren. Ofte rotete og en kilde til irritasjon.

Dagens utfordring er å få orden i din landingssone.

Dagens utfordring: Landingssone

For mange av oss er det gangen som fylles med det vi måtte ha på oss eller med oss i det vi kommer inn døren, men det kan også være kjøkkenbenken, spisebordet, vaskerommet eller bilen. Dette er gjenstander som brukes ofte og gjerne skal være med ut igjen neste gang. Ofte havner det dessuten på gulvet siden det mangler en fast plass. Eller at den faste plassen ikke egner seg til formålet. Her i huset er det ingen vits i å insistere på at skolesekkens faste plass er på rommet. Den havner i gangen uansett og det ble mye irritasjon og mas inntil det ble skrudd opp egne kroker til hvert barn sin skolesekk. Nå henges sekkene der med det samme de kommer inn døra. Samme problem hadde vi med yttertøy. Det var mange knagger i gangen, men siden de minste ikke nådde opp ble det liggende på gulvet. Knagger lenger ned på veggen løste problemet. Eller i allefall de fleste dagene.

Ta en kikk på hva som befinner seg i din landingssone. Hva er det dere har bruk for å ha der og hva kan lagres et annet sted? Finn ut hva dine problemområder er og hva som kan løse det. Finn faste plasser til skolesekker, gymbager, solbriller og håndvesker som skal være med inn og ut hver dag. Faste plasser gjør det enklere å rydde bort og det blir enklere å finne igjen i en travel morgenstund.

Facebook Kommentarer