Tips: Frys maten i ziplockposer

Det er kjekt med mat i fryseren. Men det er ikke hver dag vi husker å ta opp dagens middag i tide. Sjokktining av kjøttdeig i mikrobølgeovn med det resultatet at ytterkantene er kokt og midten fortsatt frossen er en kjent øvelse i mange hjem. Kanskje er også en pakke for lite for familien og to pakker for mye. Da er det fint med pakker i riktig størrelse som tiner fort.

Vi handler gjerne når det er salg, pakker om og fyller fryseren. Store pakninger er som regel billigere enn små og da kjøper vi de store og deler opp i pakker som passer for vår familie. Mange av pakkene er også uforholdsmessig store i forhold til innholdet og stjeler mye plass i fryseren.

Hvordan går du fram?

  1. Fyll ziplockposen med passende mengde mat.
  2. Klem ut overskuddsluft og gjør posen så flat som mulig. Kjøttdeig, gryteretter og mos kan klemmes flatt. Mat i fastere form som kyllingfilét, fiskekaker og koteletter legges i ett lag og ikke oppå hverandre.
  3. Frys inn posen liggende flatt.
  4. Lagre posen stående eller liggende i fryseren.

Fordelene med å gjøre det på denne måten

  • Mindre pakker fryser fortere inn og tiner fortere. Det gir bedre kvalitet på maten.
  • Flate pakker i like størrelser er lettere å lagre. Enten stående eller liggende.
  • Pakker i riktige porsjoner for din familie gir mindre matsvinn. Penger spart og bra for miljøet.
  • Egenpakkede pakker tar mindre plass i fryseren enn de du kjøper som ofte er uforholdsmessig store eller har en form som ikke passer inn i hyllene.

Miljøtips: Med tanke på miljøet så finnes det gjenbrukbare ziplockposer i silikon.

Facebook Kommentarer