Dagens utfordring FryserenMens det enda er forholdsvis kaldt ute kan det være et greit tidspunkt å ta en kikk i fryseren.

Dagens utfordring er å få orden i fryseren.

  1. Start med å ta alt ut av fryseren, avis den og gi den en grundig vask. Mens du holder på kan du sette maten ut slik at den holder seg kald, men velt en vaskebalje over eller putt den i en plastkasse slik at ingen fugler og dyr kommer til.
  2. Gå over og kast det som ikke lenger er brukbart. Ikke se deg blind på datoen. Mye mat er fint brukbar selv om datoen har gått ut.
  3. Plasser ting i (firkantede) bokser. De er lettere å plassere, det er enklere å holde matvarer fra samme kategori samlet og det er enklere å ta dem ut og vaske boksene enn å måtte vaske fryseren.
  4. Lag deg en plan for middager og andre måltider fremover ut fra hva du allerede har i fryseren og som bør brukes opp.
  5. Gjør en avtale med deg selv om å ikke kjøpe mer mat for å ha i fryseren før du har fått kontroll på og brukt opp det meste av det du har i fryseren nå. Unntaket er mat du vet at du bruker mye av og som kommer på tilbud.
  6. Alt som heretter puttes i fryseren, og som ikke allerede er merket, skal merkes med innhold og dato. 

Tips: Flate pakker er lettere å lagre og lettere å tine. Ziplockposer egner seg til godt. Fyll posen med middagsrester og legg dem flatt inn i fryseren. Etter at de har frosset til kan de lagres stående i en skuff eller hylle i fryseren. Kraft og vinrester kan fryses i isbitposer.

Tips Frys ned maten i ziplockposer
Tips: Frys maten i ziplockposer
Facebook Kommentarer